Träningsskolan, Nyckelbergsskolan, Köping
Hösten 2013

Eleverna hade i samråd med lärare och personliga assistenter uttryckt en önskan att arbeta med självporträtt på eleverna. Vi var två ledare utöver skolans personal, och vi föreslog en metod som alla tyckte skulle kunna bli bra.

I skolan arbetade vi först med enkla skisser i blyerts på papper. Förlagan var foton på varje elev. Pappersskisserna klipptes sedan ut och fick bli mallar till målningarna.

Vi arbetade i mdf-board. Eleverna sågade tillsammans med ledare ut sin silhuett på en ramsåg. För att kunna vända med bladet, så borrade vi först.

Här sågas det för fullt, med fokus på sågbladet.

Efter sågning ska kanternas slipas runda och mjuka.

Målning sker med både pensel och svamp.

Vuxna och elever hjälps åt runt bordet.

Koncentration på tröjan...


Efter målning så limmas kronor och distansklossar fast.

Här syns utrustningen som vi konstnärer hade med oss till varje träff.

Och här nedanför syns de färdiga porträtten. Resultatet ska peka på att varje elev i klassen är en stor personlighet, väl värd att bära en ståtlig krona på huvudet!

 

 

Efter avslutat projekt så ställdes elevkonsten ut på Galleri K i Västerås, tillsammans med andra Skapande skola arbeten. Och Träningsskolan kom förstås på besök till galleriet..

Sedan blev det utställningskalas. Saft och bullar sitter aldrig fel... Tack alla elever för våra trevliga konstnärliga stunder!