Noaks nya ark

Björnen Bävern Ekorren Flodhästen Giraffen Igelkotten Kamelen Kaninen Lejonet Pingvinen Saigan Skallerormen Spökdjuret Strutsen Älgen Räven Grävlingen

 

Visste Du detta om djuren? För muspekaren över djuren så får du veta vilken art varje djur föreställer. Klicka, så kommer en närbild samt lite fakta om varje djurart! (All text är inte färdigskriven ännu...).

Denna sida visar utsmyckningen Noaks nya ark, såsom den gestaltade sig efter uppbyggnadsåren 2003 och 2004, på Barnhabiliteringen, lasarettsområdet i Västerås.

Uppgiften var att flytta över en del av den konst som tidigare tillverkats till gamla Barnhabiliteringen (också på temat Noaks ark), samt att tillverka ny konst, och att få allt att passa till de nya lokalerna.

Ett önskemål var att de nya djuren skulle likna de som tidigare målats i de gamla lokalerna på fast vägg. (Väggmålningen kunde ej tas med vid flytt). Detta skulle ge en upplevelse av kontinuitet för barn som besöker Habiliteringen.

Istället för att måla direkt på väggen valde jag denna gång att tillverka målade skivor, som skruvades fast på väggen. Fördelarna är flyttbarheten av konsten, samt att även synskadade genom känseln kan få en formupplevelse.

Om du vill komma till ett bildarkiv över andra delar av utsmyckningen, samt mer info, klicka på knappen!

Tillbaka till Gunnar Forsmans startsida.